Η Νότια Εύβοια - Καρυστία

Η Νότια Εύβοια και ειδικότερα η περιοχή της Νότιας Καρυστίας είναι ουσιαστικά στην γειτονιά της Αττικής και της Αθήνας.
 
 
 
 
 
Φτάνει κανείς εύκολα και σχετικά γρήγορα απο την πρωτεύουσα και απο το Διεθνές Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος".

 

Ο χρόνος μετάβασης απο την Αθήνα είναι της τάξεως των 2 ωρών. Οι επιλογές είναι 3:

 

Η δια θαλάσσης σύνδεση της Ραφήνας (Αττική) με το Μαρμάρι (Καρυστία), η δια θαλάσσης σύνδεση της Αγίας Μαρίνας Μαραθώνος (Αττική) με τα Στύρα (Νότιος Εύβοια) και η οδική σύνδεση της Αττικής (και της Αθήνας) με την Ν. Εύβοια, μέσω Χαλκίδος.

 

Απο το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" κανείς μπορεί να πάει στην Ραφήνα σε 25 λεπτά είτε με taxi είτε με το λεωφορείο της γραμμής (ΚΤΕΛ Αττικής) και κατόπιν να χρησιμοποιήσει την θαλάσσια σύνδεση της Ραφήνας με το Μαρμάρι.

 

Το βουνό Όχη δεσπόζει στην περιοχή της Καρυστίας και οι λόφοι του φτάνουν μέχρι την θάλασσα. Οι χείμαρροι χαράζουν τον ορεινό όγκο δημιουργώντας οροπέδια, κοιλάδες, φαράγγια, ρεματιές και όταν φτάνουν στην ακτογραμμή σχηματίζουν δαντελένιες ακτές με μικρές παραλίες, κάβους, σπηλιές και γκρεμούς.

 

Ο συνδυασμός του βουνού με την θάλασσα δημιουργεί ευκαρίες για ποικίλες δραστηριότητες όπως περιπάτους, ελαφρά ορειβασία, ποδήλατο, ιππασία, κολύμπι, παρατήρηση βυθού, ψάρεμα, ιστιοσανίδα, ιστιοπλοϊα.

 

Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί πολλά μνημεία της Φύσης και της ανθρώπινης δραστηριότητας.

 

Το φαράγγι του Δημοσάρη, το φαράγγι της Αρχάμπολης, το αρχαίο καστανόδασος, η κοιλάδα των Ρουκλίων, τα ¨στεφάνια¨ της Λάλας, το σπήλαιο της Αγ. Τριάδας, οι πολλές πηγές με τις ρεματιές τους...

 

Το πέρασμα των πολιτισμών στις διάφορες ιστορικές περιόδους άφησαν τα Δρακόσπιτα, το Castello Rosso, το ενετικό φρούριο Μπούρτζι, τα ρωμαϊκά λατομεία, τις βυζαντινές εκκλησίες, τα γεφύρια, τους νερόμυλους...

 

Περισσότερες πληροφορίες στο ξενοδοχείο Καρύστιον

  • Karystion Hotel

  •   Κάρυστος, 34001 Εύβοια
  •   +30 22240 22391
  •   +30 22240 22727
  •   info@karystion.gr