Κολύμπι

Καλοκαιρινές διακοπές...ίσον, κολύμπι!

 

swimming in remote beaches of Karystos

 

Συνήθως, μεγάλο μέρος του χρόνου των διακοπών καταναλώνεται σε κάποια ακτή και το κολύμπι είναι σημαντικό μέρος της καθημερινής ενασχόλησης. Έτσι η επιλογή της παραλίας αποκτά ιδιαίτερη σπουδαιότητα.

 

Οι παραλίες της περιοχής της Καρυστίας, μπορούν να διακριθούν σε δύο κατηγορίες: σε αυτές του Κόλπου της Καρύστου και σε αυτές που βρίσκονται στην ανατολική και βόρεια ακτογραμμή της Καρυστίας, στην Νότια Εύβοια.

 

Ο ορεινός όγκος της Νότιας Εύβοιας, το βουνό Όχη, στις ανατολικές και βόρειες ακτές διατηρεί το μεγάλο του υψόμετρο, καταλήγει με γκρεμούς στην θάλασσα και επιτρέπει μόνο σε λίγες περιπτώσεις να δημιουργηθούν παραλίες, συνήθως εκεί που καταλήγουν οι χείμαρροι. Οι αμμουδιές εκεί είναι απομονωμένες, ερημικές και έχουν την άγρια ομορφιά των παραλιών που δέχονται μεγάλα κύματα. Όταν υπάρχει ηρεμία, το κολύμπι είναι καταπληκτικό, σε νερά με υπέροχα χρώματα και περικυκλωμένα με ψηλούς εντυπωσιακούς γκρεμούς.

΄

Οταν φυσά άνεμος, πρέπει να μπαίνουμε στο νερό προσεκτικά και όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι η είσοδος στη θάλασσα δεν είναι καλή επιλογή.

 

Η Όχη, προς νότον, ¨χάνει¨ προοδευτικά το ύψος της και μέσα στον Κόλπο της Καρύστου σχηματίζει παραλίες με ρηχά και ζεστά νερά. Οι αμμουδιές είναι απολύτως καθαρές, οι βραχώδεις σχηματισμοί είναι σπάνιοι ή χαμηλού ύψους, τα θαλάσσια νερά είναι ήρεμα και κατάλληλα για όλη την οικογένεια.

 

Η πόλη της Καρύστου έχει δύο πλαζ. Την Ψιλή, που μάλιστα είναι δίπλα στο Ξενοδοχείο Καρύστιον και την δυτική πλάζ που εχει μεγάλη έκταση. Στις αμμουδιές αυτές υπάρχουν αναψυκτήρια με καθίσματα και ομπρέλλες.

 

Πληροφορίες για όλες τις παραλίες της Καρύστου στο ξενοδοχείο Καρύστιον.

  • Karystion Hotel

  •   Κάρυστος, 34001 Εύβοια
  •   +30 22240 22391
  •   +30 22240 22727
  •   info@karystion.gr