Ιστιοσανίδα

Το windsurfing, ή ιστιοσανίδα, είναι ένα συναρπαστικό άθλημα, για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.

 

kite surfing in the coastline of south Evia Island

 

Λίγες ώρες στο νερό φτάνουν για να μυηθεί κάποιος στα βασικά, δηλαδή να στέκεται όρθιος και να στρίβει. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να γνωρίζει κολύμβηση.

 

Στο Στενό του Καβοντόρου με την Άνδρο (ανατολικές ακτές Καρυστίας), οι συχνοί βόρειοι άνεμοι και η διάρκειά τους, κάνουν το windsurfing συναρπαστικό, σε κλειστές όμως παραλίες. Το ίδιο ισχύει και για τις βόρειες παραλίες της Καρυστίας. Όμως, απαιτείται αυξημένη προσοχή όταν η ένταση των ανέμων είναι μεγάλη διότι κανείς είναι εκτεθιμένος στην δύναμη των κυμάτων του Αιγαίου.

 

Δύο απο τα ηπιότερα σημεία που προτείνονται είναι:

 

1. Η νοτιο-δυτική πλευρά του Κόλπου της Καρύστου. Ο άνεμος γίνεται όλω και πιό δυνατός όσο απομακρυνόμαστε απο τις βορειότερες ακτές (δηλαδή την περιοχή της πόλης της Καρύστου) και πλησιάζουμε τις νότιες και δυτικές ακτές του Κόλπου. Εκεί σχηματίζεται ένας ανοικτός, εκτεταμένος όρμος όπου ο κυματισμός είναι σχετικά χαμηλός και ο άνεμος, που έχει ικανοποιητική ένταση, φυσά με κατεύθυνση τις ακτές και οχι το ανοικτό πέλαγος. Η πρόσβαση στην θέση αυτή είναι πολύ εύκολη με το αυτοκίνητο.

 

2. Οι ανατολικές ακτές της Καρυστίας, στον Νότιο Ευβοϊκό και συγκεκριμένα στο θαλάσσιο στενό μεταξύ της Εύβοιας και των νησιών "Πεταλιοί". Εκεί είναι η πιο αξιόλογη από τις παραλίες του Μαρμαρίου, η Χρυσή Άμμος, όπου μπορούν να οργανώσουν τις «εξόδους» τους οι λάτρεις του αθλήματος. Η γενική μορφολογία της περιοχής είναι τέτοια που οι surfers έχουν εκτεταμένο θαλάσσιο χώρο, αλλά και κοντινές ακτές που δεν θα επιτρέψουν να παρασυρθεί κανείς στην ανοιχτή θάλασσα.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο ξενοδοχείο Καρύστιον.

  • Karystion Hotel

  •   Κάρυστος, 34001 Εύβοια
  •   +30 22240 22391
  •   +30 22240 22727
  •   info@karystion.gr