Η πόλη της Καρύστου

Η πόλη της Καρύστου είναι μία παραθαλάσσια πόλη, χτισμένη στην βόρεια πλευρά ενός πεταλωειδούς κόλπου, στραμένου προς νότο, προς το Αιγαίο πέλαγος. Είναι στο νοτιότερο άκρο της Εύβοιας, σε μία απο τις πιό όμορφες τοποθεσίες της.

 

 

Είναι μια επαρχιακή κωμόπολη με αυθεντικό ελληνικό χαρακτήρα, αναλλοίωτη απο τον τουρισμό. Οι υπηρεσίες της, τα εστιατόρια, οι ταβέρνες, τα cafe και τα στέκια της νεολαίας, λειτουργούν ολόκληρο τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι.

 

Η Κάρυστος έχει σύγχρονο ρυμοτομικό σχέδιο, πλατείες και νεοκλασσικά και μαζί με τα νέα κτήρια υπάρχουν παραδοσιακά και αρχοντικά οικήματα. Στο λιμάνι, στα παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες, κάτω απο τον ίσκιο της μουριάς, προσφέρεται ούζο και μεζέδες.

 

Η αγορά της πόλης προσφέρει προϊόντα της ντόπιας παραγωγής. Κρέας και τυρί απο τα αιγοπρόβατα της Καρυστίας, ψάρια απο το στενό του Καβοντόρου και τα νερά του Νότιου Ευβοϊκού, λαχανικά απο τις πεδιάδες και τα ημι-ορεινά χωριά και βότανα απο το βουνό.

 

Στις πολλές παραλίες του Κόλπου της Καρύστου, τα νερά είναι ρηχά, ζεστά και ασφαλή για ολόκληρη την οικογένεια. Μικροί, όμορφοι βραχώδεις σχηματισμοί χωρίζουν την μια παραλία απο την άλλη και όλες τους είναι αμμώδεις.

 

Το βουνό της περιοχής, η Όχη, έχει πολλές πηγές και τα άφθονα νερά όχι μόνο σχηματίζουν τις όμορφες ρεματιές αλλά, ποτίζουν τις καλλιέργειες και παρέχουν την ύδρευση στους οικισμούς και την πόλη.

 

Η διαμονή στην Κάρυστο είναι πολύ ευχάριστη, και μπορεί να είναι καλοκαιρινές διακοπές ή σύντομη επίσκεψη στην Νότια Ευβοια

 

Στο ξενοδοχείο Καρύστιον μπορούμε να σας δώσουμε αναλυτικότερες πληροφορίες.

  • Karystion Hotel

  •   Κάρυστος, 34001 Εύβοια
  •   +30 22240 22391
  •   +30 22240 22727
  •   info@karystion.gr