Από το Αεροδρόμιο

 

 

The bus stop at Athens Airport

 

ΜΕΣΩ ΡΑΦΗΝΑΣ

 

Για να φτάσετε στην Ραφήνα απο το Αεροδρόμιο Αθηνών, "Ελευθέριος Βενιζέλος", είτε χρησιμοποιείτε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ είτε οδηγείτε το δικό σας αυτοκίνητο.

 

 
The bus stop sign  

 

1.  Ακριβώς έξω απο την Έξοδο των Αφίξεων, σταθμεύουν τα ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ του ΚΤΕΛ που έχουν αφετηρία το Αεροδρόμιο και προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας. Φτάνουν στο λιμάνι σε 30 λεπτά.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων απο 09/09/2015 εως 31/05/2016 είναι τα εξής:

04:40  05:35  06:10  07:05   08:50   10:30  12:20   13:20  14:10  15:20   16:30  18:00  19:20   20:45  22:20.

(Έκδοση εισιτηρίου εντός του λεωφορείου)

 

2.  ΕΑΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ, ξεκινώντας απο το Αεροδρόμιο, ακολουθείτε την σήμανση προς την Αττική Οδό και την κατεύθυνση προς Αθήνα και Ελευσίνα. Μετά απο 10 λεπτά βγαίνετε  δεξιά στην έξοδο 15, Λ. Μαραθώνος. Διασχίζετε την Παλλήνη, το Πικέρμι και στην διασταύρωση Ραφήνας, στρίβετε δεξιά.

 

Το λιμάνι της Ραφήνας συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Νότια Εύβοια. Φέρρυ μπωτ κλειστού τύπου κάνουν δρομολόγια κάθε μέρα και όλες τις εποχές του χρόνου. Η θαλάσσια διαδρομή διαρκεί 60 λεπτά. Το πλοίο φτάνει στο λιμάνι του Μαρμαρίου.

 

Η απόσταση Μαρμαρίου-Καρύστου είναι 11 χιλιόμετρα και καλύπτεται σε 15 λεπτά. Στα περισότερα απο τα δρομολόγια του πλοίου, λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ευβοίας περιμένει στο λιμάνι για να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Μαρμάρι-Κάρυστος.

 

Το ξενοδοχείο Καρύστιον βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης (η είσοδος της πόλης είναι δυτικά), στον κεντρικό παραθαλάσιο δρόμο της Καρύστου.

 

 

ΜΕΣΩ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

The modern bridge connecting Evia to mainland Greece
 

ΕΑΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ, ξεκινώντας απο το Αεροδρόμιο, ακολουθείτε την σήμανση προς την Αττική Οδό και την κατεύθυνση προς Αθήνα και Ελευσίνα.

 

Στον κόμβο 8 της Αττικής Οδού, στρίβετε δεξιά και ακολουθείτε την Εθνική Οδό Αθηνων-Λαμίας προς βορράν. Βγαίνετε στην έξοδο προς Χαλκίδα και Εύβοια.

 

Μετά την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας, ακολουθείτε την σήμανση προς Νότια Εύβοια. Επίσης, μετά το Αλιβέρι ακολουθείτε την σήμανση προς Κάρυστο. Συνολική διάρκεια ταξιδιού 2,5 με 3 ώρες (εξαρτάται απο την κίνηση στους δρόμους).

 

 

 

Το ξενοδοχείο Καρύστιον βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης (η είσοδος της πόλης είναι δυτικά), στον κεντρικό παραθαλάσιο δρόμο της Καρύστου.

 

 

ΜΕΣΩ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

 

Arriving at Agia Marina port

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην Αγία Μαρίνα Μαραθώνος απο το Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", είναι να οδηγείτε το δικό σας αυτοκίνητο.

 

Βεβαίως, υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος, δηλαδή, να νοικιάσετε ΤΑΞΙ μέχρι την πρώτη στάση του ΚΤΕΛ Αττικής (που συνδέει την Αθήνα με το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας), στην Παλλήνη.

Απο εκεί με το ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ του ΚΤΕΛ να φτάσετε στην Αγία Μαρίνα. Όταν φτάσετε με το φέρρυ μπωτ στα Στύρα Ευβοίας, θα πρέπει ή να ενοικιάσετε ταξί για την Κάρυστο ή να περιμένετε να περάσει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ευβοίας.

 

ΕΑΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ, ξεκινώντας απο το Αεροδρόμιο, ακολουθείτε την σήμανση προς την Αττική Οδό και την κατεύθυνση προς Αθήνα και Ελευσίνα. Μετά απο 10 λεπτά βγαίνετε  δεξιά στην έξοδο 15, Λ. Μαραθώνος. Διασχίζετε την Παλλήνη περνάτε το Πικέρμι, την διασταύρωση Ραφήνας, την Νέα Μάκρη και πρίν τον Μαραθώνα, στρίβετε δεξιά προς Σχοινιά και Κάτω Σούλι. Ακολουθώντας την σήμανση καταληγετε στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

 

Το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Νότια Εύβοια. Φέρρυ μπωτ ανοικτού τύπου κάνουν δρομολόγια κάθε μέρα και όλες τις εποχές του χρόνου.

Η θαλάσσια διαδρομή διαρκεί 45 λεπτά. Το πλοίο φτάνει στο λιμάνι των Στύρων.

 

Η απόσταση Στύρα-Καρύστος είναι 33 χιλιόμετρα και καλύπτεται σε 30 λεπτά. Το ξενοδοχείο Καρύστιον βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης (η είσοδος της πόλης είναι δυτικά), στον κεντρικό παραθαλάσιο δρόμο της Καρύστου.

  • Karystion Hotel

  •   Κάρυστος, 34001 Εύβοια
  •   +30 22240 22391
  •   +30 22240 22727
  •   info@karystion.gr