Από Αθήνα

 Ξεκινώντας απο Αθήνα
 
 
 
 

 

ΜΕΣΩ ΡΑΦΗΝΑΣ

 

The port of Rafina

 

 

Για να φτάσετε στην Ραφήνα απο την Αθήνα, είτε χρησιμοποιείτε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ είτε οδηγείτε το δικό σας αυτοκίνητο.

 

ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ του ΚΤΕΛ έχουν αφετηρία στο Πεδίο του Άρεως και χρειάζονται το πολύ 45 λεπτά για να φτάσουν στο λιμάνι της Ραφήνας.

 

 

ΕΑΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ, έχετε δύο επιλογές.

 

1. Λεωφόρος Μεσογείων.

 

Ακολουθείτε την Λ. Μεσογείων στην έξοδό της, ανατολικά. Προοδευτικά η Λεωφόρος μετονομάζεται σε Λ. Μαραθώνος. Μετά το Πικέρμι, στην διασταύρωση Ραφήνας, στρίβετε δεξιά.

 

2. Αττική οδός.

 

Εάν οδηγείτε απο τα βόρεια προάστια προς το Μαρκόπουλο, βγαίνετεε στην έξοδο Υ7/16 (προς Ραφήνα) και φτάνετε μέχρι το τέλος της Αττικής Οδού. Ακολουθώντας την σήμανση, περνάτε το Πικέρμι και στην διασταύρωση Ραφήνας, στρίβετε δεξιά.

Εάν οδηγείτε στον Περιφερειακό του Υμηττού, ακολουθείτε την πορεία δεξιά προς Μαρκόπουλο που οδηγεί στην έξοδο Υ7/16 (προς Ραφήνα) και φτάνετε μέχρι το τέλος της Αττικής Οδού. Ακολουθώντας την σήμανση, περνάτε το Πικέρμι και στην διασταύρωση Ραφήνας, στρίβετε δεξιά.

 

Εάν οδηγείτε απο το Μαρκόπουλο, βγαίνετε δεξιά στην έξοδο 15 Λ. Μαραθώνος. Διασχίζετε την Παλλήνη και μετά το Πικέρμι, στην διασταύρωση Ραφήνας, στρίβετε δεξιά.

 

Το λιμάνι της Ραφήνας συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Νότια Εύβοια. Φέρρυ μπωτ κλειστού τύπου κάνουν δρομολόγια κάθε μέρα και όλες τις εποχές του χρόνου. Η θαλάσσια διαδρομή διαρκεί 60 λεπτά. Το πλοίο φτάνει στο λιμάνι στο Μαρμάρι.

Η απόσταση Μαρμαρίου-Καρύστου είναι 11 χιλιόμετρα και καλύπτεται σε 15 λεπτά. Στα περισότερα απο τα δρομολόγια του πλοίου, λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ευβοίας περιμένει στο λιμάνι για να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Μαρμάρι-Κάρυστος.

 

 

Το ξενοδοχείο Καρύστιον βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης (η είσοδος της πόλης είναι δυτικά), στον κεντρικό παραθαλάσιο δρόμο της Καρύστου.

 

 

ΜΕΣΩ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

The bridge that connects Evia to mainland Greece

 

 

Για να φτάσετε στο ξενοδοχείο Καρύστιον απο την Αθήνα μέσω Χαλκίδος, είτε χρησιμοποιείτε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ είτε οδηγείτε το δικό σας αυτοκίνητο.

 

 

ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ του ΚΤΕΛ έχουν αφετηρία τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στις 3 Γέφυρες στην οδό Αχαρνών και το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες, μέσω Χαλκίδας.

 

 

 

ΕΑΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ, ακολουθείτε την Εθνική Οδό Αθηνων-Λαμίας προς βορράν και βγαίνετε στην έξοδο προς Χαλκίδα και Εύβοια. Μετά την υψηλή γέφυρα, ακολουθείτε την σήμανση προς Νότια Εύβοια. Επίσης, μετά το Αλιβέρι ακολουθείτε την σήμανση προς Κάρυστο. Συνολική διάρκεια ταξιδιού 2,5 με 3 ώρες (εξαρτάται απο την κίνηση στους δρόμους).

 

 

Το ξενοδοχείο Καρύστιον βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης (η είσοδος της πόλης είναι δυτικά), στον κεντρικό παραθαλάσιο δρόμο της Καρύστου.

 

 

ΜΕΣΩ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

 

Agia Marina Port

 

Για να φτάσετε στην Αγία Μαρίνα Μαραθώνος απο την Αθήνα, είτε χρησιμοποιείτε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ είτε οδηγείτε το δικό σας αυτοκίνητο.

 

 

ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ του ΚΤΕΛ έχουν αφετηρία στο Πεδίο του Άρεως και χρειάζονται το πολύ 120 λεπτά για να φτάσουν στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας. Όταν φτάσετε με το φέρρυ μπωτ στα Στύρα Ευβοίας, θα πρέπει ή να ενοικιάσετε ταξί για την Κάρυστο ή να περιμένετε να περάσει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ευβοίας.

 

 

ΕΑΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ, έχετε μάλλον 3 επιλογές αναλόγως την αφετηρία σας.

 

1. Λεωφόρος Μεσογείων.

 

Εάν ξεκινάτε απο το κέντρο της Αθήνας ή απο τα ανατολικά προάστια, ακολουθείτε την Λ. Μεσογείων στην έξοδό της, ανατολικά. Προοδευτικά η Λεωφόρος μετονομάζεται σε Λ. Μαραθώνος που σας οδηγεί στις ανατολικές ακτές της Αττικής. Διασχίζετε το Πικέρμι, την Νέα Μάκρη και πρίν τον Μαραθώνα, στρίβετε δεξιά προς Σχοινιά και Κάτω Σούλι. Ακολουθώντας την σήμανση καταληγετε στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

 

2. Αττική οδός.

 

Εάν οδηγείτε απο τα βόρεια προάστια προς το Μαρκόπουλο, βγαίνετε στην έξοδο Υ7/16 και φτάνετε μέχρι το τέλος της Αττικής Οδού. Ακολουθώντας την σήμανση, περνάτε το Πικέρμι, την διασταύρωση Ραφήνας, την Νέα Μάκρη και πρίν τον Μαραθώνα, στρίβετε δεξιά προς Σχοινιά και Κάτω Σούλι. Ακολουθώντας την σήμανση καταληγετε στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

Εάν οδηγείτε απο τον Περιφερειακό του Υμηττού, ακολουθείτε την πορεία δεξιά προς Μαρκόπουλο που μας οδηγεί στην έξοδο Υ7/16 και φτάνουμε μέχρι το τέλος της Αττικής Οδού. Ακολουθώντας την σήμανση, περνάτε το Πικέρμι, την διασταύρωση Ραφήνας, την Νέα Μάκρη και πρίν τον Μαραθώνα, στρίβετε δεξιά προς Σχοινιά και Κάτω Σούλι. Ακολουθώντας την σήμανση καταληγετε στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

 

Εάν οδηγείτε απο το Μαρκόπουλο, βγαίνετε δεξιά στην έξοδο 15 Λ. Μαραθώνος. Διασχίζετε την Παλλήνη περνάτε το Πικέρμι, την διασταύρωση Ραφήνας, την Νέα Μάκρη και πρίν τον Μαραθώνα, στρίβετε δεξιά προς Σχοινιά και Κάτω Σούλι.

Ακολουθώντας την σήμανση καταληγετε στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

 

3. Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας.

 

Εάν κινείστε στην ΕΟ Αθηνων-Λαμίας, στα βόρεια προάστια βγαίνετε στην έξοδο "Άγιος Στέφανος". Ακολουθείτε την σήμανση προς την λίμνη Μαραθώνος. Μετά το φράγμα της λίμνης κατηφορίζετε προς το χωριό Μαραθώνας, το διασχίζετε και στρίβετε αριστερά προς Σχοινιά και Κάτω Σούλι. Ακολουθώντας την σήμανση καταληγετε στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

 

Το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Νότια Εύβοια. Φέρρυ μπωτ ανοικτού τύπου κάνουν δρομολόγια κάθε μέρα και όλες τις εποχές του χρόνου. Η θαλάσσια διαδρομή διαρκεί 45 λεπτά. Το πλοίο φτάνει στο λιμάνι στα Νέα Στύρα.

 

Η απόσταση Στύρα-Καρύστος είναι 33 χιλιόμετρα και καλύπτεται σε 30 λεπτά. Το ξενοδοχείο Καρύστιον βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης (η είσοδος της πόλης είναι δυτικά), στον κεντρικό παραθαλάσιο δρόμο της Καρύστου.

  • Karystion Hotel

  •   Κάρυστος, 34001 Εύβοια
  •   +30 22240 22391
  •   +30 22240 22727
  •   info@karystion.gr